Folija za štampu – Blog

Folija za štampu – Blog

Grafički materijali

Sitotehnika se fokusira na potrebe kupaca – odgovara na nove zahteve i razvija rešenja po meri. Širok spektar materijala koje nudimo donosi prednost štamparijama u izradi raznih aplikacija u grafičkoj i dekorativnoj industriji. Sitotehnika kombinuje materijale, mašine i boje sa istraživanjem i razvojem, gradeći jaka partnerstva sa kupcima i obezbeđujući snažan fokus na sposobnost snabdevanja i održivost. U daljem tekstu dajemo pregled materijala i tržišta koji mogu unaprediti vašu štampariju.

Arhitektura

Arhitektonska grafika sa folijima za staklo, nameštaj, podove, zidove, površine sa pozadinskim osvetljenjem, kao i baneri za plafone, izložbe i fasade zgrada predrstavljaju veliko tržište. Mogu biti napravljene sa običnim vinilom u boji koji su sečeni katerom ili digitalna štampana grafika na folijama i banerima sa personalizovanim dizajnom. Zidna dekoracija nudi širok spektar ST Media tapeta i Mactac folija za zidne aplikacije koji vam omogućavaju da dodate lični i jedinstveni dodir svakom prostoru ili napravite umetničko delo. Dekoracija fasade ili ulepšavanje gradskog jezgra, specijalne samolepljive LG i 3M folije i ST Media baneri se mogu postaviti spolja. Boje će trajati do 7 godina ako su zaštićene UV zaštitnim filmom ili lakom. Javna mesta kao što su podzemlje, hoteli, restorani, bazeni su odlučno mesto za dekoraciju. Podna grafika je kapija kreativnosti bilo za brendiranje ili u dekorativne svrhe, stvarajući moćan vizuelni identitet, kako u zatvorenom tako i na otvorenom.

Dizajn enterijera

Izložbe su odlicno mesto da stvorite odmah pravu atmosferu bojama, oblicima i svetlom za dobrodošlicu posetiocima. Kombinujte štampanu grafiku i grafiku isečenu na kateru sa reflektorom za uzbudljiv efekat. Unutrašnja dekoracija Da li ste znali da možete koristiti i samolepljive folije da ulepšate mrtve uglove, kao što su dosadni prostori u liftovima? Moze se primeniti na sve vrste podova, zidova, prozora, pa čak i plafona, bilo da je površina ravna, konkavna ili konveksna. Možete da štampate slike ili fotografije na canvas platnima da biste stvorili izvanredne efekte ili neverovatne optičke iluzije. Naše platna i tapete su dostupna u raznim bojama ili u teksturiranim završnim obradama kao što su brušene, 3D, efekat peska, slame, canvasa… Sve je moguće! Laminati sa teksturom daju dašak originalnosti i kreativnosti. Providne laminat folije predstavljaju potpuno novi pristup dizajnu enterijera i eksterijera, omogućavajući vam da transformišete prodavnice, hotele, muzeje, radna mesta… uz pomoć samolepljivih materijala. I štite i daju teksturu.

Reklame i obeležavanje

Reklame i vizuelne komunikacije su vitalni faktori u marketingu. Cilj je privlačenje pažnje, stvaranje emocija i uticaj na potrošača originalnim kreacijama jarkih boja. Materijali sada obezbeđuju visok kvalitet. Prenosna folija, vizuelno, kroz boje, oblike i materijale je suštinski element u oglašavanju. Koristeći prenosnu foliju, kreativni dizajneri mogu da puste mašti na slobodu i kreiraju zadivljujuće dizajne sa potpunom kontrolom prenosa.

Vozila i transport

Brendiranje vozila i obeležavanje se sastoji od delimičnog ili potpunog pokrivanja vozila samolepljivim folijama. Sitotehnika u ponudi ima nekoliko cast folija; MacTac, LG i 3M koji su posebno dizajnirani za ovu svrhu: možete ih savršeno naneti na 3D površine (konveksne, konkavne,…) kao što su haube automobila, lukovi točkova i vrata. Većina ovih filmova opremljena je najnovijom tehnologijom lepka „Bubble Free“. Zahvaljujući mikrostrukturi ovog lepljivog sloja, film možete naneti brzo i bez napora. Štaviše, sve vazdušne mehuriće ili bore je lako ispeglati. Čamci, da li ste znali da je čak moguće čamcima dati „drugu kožu“? Dekoracija čamca je izdržljiv i isplativ način zaštite i personalizacije plovila. Garantujući zanimljiv i lep izgled, folije za čamce su savršena alternativa farbanju. Transformisanje kamiona i autobusa u prave „bilborde na točkovima“ sada je lakše nego ikad, ceradama i  folijama. Kada se priprema za štampu ili štampa dobro uradi, traje ceo život.

Zaštita štampe

Laminati – vaše kreacije zaslužuju najbolju zaštitu. Zaštitne folije čuvaju vaše kreacije od sunčeve svetlosti, vlage, abrazije i bilo kojih drugih uslova koji ih mogu oštetiti.Pretpostavimo da ste napravili divno umetničko delo ili izvanrednu grafiku koju ćete predstaviti na izložbi ili događaju. Bez obzira na prirodu vašeg posla, očigledno biste želeli da traje nekoliko života. Zašto ga ne zaštitite laminatnom folijom? Ovaj premaz štiti vaše slike od sunčeve svetlosti, vlage, abrazije i bilo kojih drugih uslova koji ih mogu oštetiti. Pošto će vaš rad biti izložen UV svetlu, dobro je znati da laminati takođe usporavaju boju da bledi. Štaviše, teksturirani laminati daju najbolje od vaših otisaka dodavanjem posebnih detalja poput brušenog nerđajućeg čelika ili kože.

Anti-Graffiti folije rešavaju široko rasprostranjen problem koji narušava estetski izgled mnogih javnih mesta.Takođe je posebno štetno za zgrade i preduzeća, bilborde i kuće koje se iznajmljuju ili prodaju. Osim što je neugledna boja u spreju oštećuje zidove, betonske konstrukcije i fasade i košta priličnu sumu za uklanjanje. Srećom, postoji jednostavno rešenje da sprečite „umetnike“ grafita da unište vaše bilborde i spoljašnje zidove: upoznajte naše laminate protiv grafita obložene samolepljivom folijom. Oni čine uklanjanje grafita dečjom igrom, štedeći mnogo novca na proizvodima i uslugama za čišćenje.

Rešenja za samo-reparaciju: kozmetička zaštita od starenja. Ultrasjajni, dugotrajni i fleksibilni, Mactac folije zadržaće vaš automobil ili vaš čamac… skoro savršenim izgledom!Uz pomoć sunčeve svetlosti ili bilo kog drugog izvora toplote, tragovi i male ogrebotine brzo nestaju!

Table za pisanje

Aplikacije za belu tablu. Koje preduzeće ne želi da stimuliše svoje zaposlene stvaranjem dinamičnog i zanimljivog radnog okruženja? Zahvaljujući našoj foliji za belu tablu, dečja igra će dodati dodir interaktivnosti u radni prostor. I šta više: možete ići koliko god želite. Zašto ne razgovarati o tom novom strateškom planu ili sastaviti tu listu ciljeva na beloj tabli veličine zida? Ovo posebno podešavanje će sigurno pružiti novu dimenziju vašim sastancima. Chalkboard, da li biste želeli da imate školsku tablu veličine zida na kojoj možete pisati kredom? To je savršeno moguće zahvaljujući WallCHALKER-u, jedinstvenoj završnoj obradi koja pretvara bilo koji deo zida u platformu za kreativnost. Ova folija za zidove možete lako da isečete katerom, tako da je dostupna u bilo kom obliku i veličini za kreiranje najoriginalnijih dizajna table. Da li želite da vaša slova ili ilustracije traju? Samo koristite boju umesto krede i uživajte u njima koliko god želite.