CadCaM FB-serija lasera – Blog

CadCaM FB-serija lasera – Blog

Laserski sekači

Sitotehnika i ST Graf kao distributeri grafičke opreme za regiju, u svom programu ponude opreme za sečenje, razvila je posebnu kategoriju proizvoda koje zovemo sekači, različitih namena. Tako su jedni namenjeni za graviranje promo materijala i proizvoda od metala, zatim za sečenje suvenira, drugi za sečenje tekstila i sportske
opreme a treći za industriju kože, drveta, gume i keramike i na kraju sečenje za potrebe indstrije pakovanja, svetlećih reklama, papira…

Laseri za sečnje i graviranje promotivnog materijala i suvenira

Laserski sekači koji imaju najčešću upotrebi su CO2 laseri i Fiber markeri. CO2 laserima u grafičkoj industriji se najčešće gravira promtivni materijal, gedžeti, gift program i seku i graviraju suveniri, bili oni od plastike, drveta, pleksiglasa, MDF-a. Najčešće su sa vazdušnim hlađenjem i snagom do 100W. Dolaze uz saćasti radni sto. Sitotehnika u ovom segmentu nudi svoj brend ST CO2 laseri 130x90cm.

Fiber markeri su zgodni za graviranje na proizvodima od metala i daju mogućnost komadnog graviranja i jednostavne upotrebe, na primer Bodor Fiber marker za metal 10x10cm. U grafičkoj industriji laserski sekači najčeće čine deo radnog procesa koji se kombinuje sa digitalnom tehnologijom UV štampe.

Za tržište promotivnog materijala i suvenira izuzetno su kompatibilne Mimaki tehnologije za UV štampu, UJF3042MKII serija dimenzije 30x42cm ili 60x42cm. Ovi modeli imaju imaju fleskibilnu i tvrdu boju tako da se sečenje laserom može vršiti nakon štampe. 

Laserski sekači za potrebe industrije

CO2 laseri sa vodenim hladjenjem i snagom od 120W do 250W su daleko jače konfiguracije i koriste se u industrijskoj proizvodnji sečenja bilo predmeta od pleksiglsa, drveta, pene za pakovanje, gume, laminata, mdf-a, keramike, fibera i sl. Najčešće se upotrebljava rebrasti radni sto zbog prosecanja materijala. Mogu biti sa jednom, dve ili četiri glave i imaju kameru za automatsko prepoznavanje predmeta koji su prethodno štampani.

Sitotehnika kao rešenje za potrebe industrije vidi profesionalnu Summa FB seriju lasera dimenzija od 50x70cm do 240x120cm. Ukoliko ste u ovom segmentu indsutrijske proizvodnje, na pimer Summa laser FB2400 radne površine 240x120cm u kombinaciji sa Mimaki UV štampačem JFX200EX 250x130cm daje izuzetan kapacitet i rad u najvišem kvalitetu izrade.