Mimaki DTF štampač – Blog

Mimaki DTF štampač – Blog
Prvi Mimaki DTF štampač

TxF150-75

Sitotehnika proširuje svoj tekstilni portfolio sa prvim DTF štampačem TxF150-75, brenda Mimaki, dizajniranim za visokokvalitetne, prilagodljive tekstilne aplikacije.

Mimaki, vodeći proizvođač inkjet štampača i sistema za sečenje, najavljuje svoj prvi „direktno na film“ (DTF) inkjet štampač. Koristeći metod prenosa zasnovanog na toploti, štampač je idealan za kreiranje vrhunske, prilagođene prodaje, raznih promotivnih tekstilnih aplikacija od pamuka i sportske orpeme. Ovo je najnoviji Mimaki ulazak za segment štampe odeće.

DTF štampa pruža lak i pristupačan proces za dizajniranje i štampu odeće, najčešće majica. Dizajn se prvo štampa direktno na specijalan film za transfer, koji se zatim posipa vrućim topljivim lepkom u prahu. Kada se zagreje i osuši lepak, list za prenos je spreman za nanošenje na tkaninu pomoću toplotne prese.

Dizajn

RIP Softver

DTF Štampa

Puder / Lepak

Sušenje

Termo presa

Zasnovan na čuvenoj Mimaki postojećoj seriji 150, jednom od njegovih najprodavanijih modela, novi TxF150-75 odgovara na potrebe tržišta za pouzdanom, stabilnom DTF tehnologijom. Ugrađeni sistem za cirkulaciju mastila i dizajn pakovanja mastila sa degasiranim bojama sprečavaju uobičajene probleme sa DTF-om, kao što su loše izbacivanje boje i začepljenje bele boje. Ove osnovne tehnologije, koje takođe uključuju jedinicu za proveru mlaznica i sistem za automatski oporavak mlaznica, obezbeđuju da se procesi sprovode efikasno uz minimalnu potrebnu intervenciju.

Marko Marinković, direktor Sitotehnika/ST Graf grupe komentariše:  „Štampa i dekoracija odeće je veoma popularana u našoj regiji, u kome već poslujemo sa našim drugim tekstilnim tehnologijama, Srbija, Bosna, Crna Gora, Makedonija. Međutim, mogli smo da vidimo uticaj koji je DTF tehnologija imala na industriju  poslednjih godina, sa svojim značajnim prednostima u odnosu na postojeće tehnologije. Naime, DTF izbegava vremenski intenzivan proces otvaranja ploča u sito štampi i potrebno uklapanje termo-folija u tradicionalnom vinilnom prenosu toplote. Tehnologija takođe može da kreira živopisne dizajne sa svojim mogućnostima štampe u punoj boji . Zadovoljstvo nam je da donosimo rešenje na tržište koje je dizajnirano za one koji su već aktivni u sektoru dekoracije i štampe odeće i one koji žele da uđu u njega’’.

Kao prvi korak ulaska u novi segment, Mimaki je kreirao sopstveni asortiman pigmentnih boja na bazi vode (PHT50) sa OEKO-TEKS® ECO PASSPORT sertifikatom, što garantuje da su bezbednosni i ekološki standardi ispunjeni. I dok ce sublimacioni stampači zadržati primat na materijalima od poliestera zbog boljeg kvaliteta, tananog otiska na dodir i jeftinijeg otiska, dotle je DTF je mnogo raznovrsniji kada su u pitanju materijali, sposoban da radi pamuk, mešavinu materijala pamuk-poliester, i na svetlim i tamnim tkaninama, promo majice, kese, radna odela, kosulje, jakne, duksevi…

DTF Štampač takođe dolazi sa poznatim Mimaki RasterLink7 RIP softverom, koji korisnicima omogućava potpuni nadzor i mogućnost da pojednostave proces od dizajna do finalnog proizvoda. Kao i kod svih Mimaki tehnologija, kupci mogu da očekuju široku internu podršku od Sitotehnike i ST Grafa. Mimaki DTF štampač TxF150-75 je dostupan od aprila 2023.